lupiga.com: Hladili smo se raftingom na rijeci Uni

I dok je dio gordih Lupeža već na moru ili s glavama zabijenim u ruksake i kofere, sebi postavlja pitanje “jesam li konačno sve ponio”, nas par odlučilo je protekli vikend iskoristiti na ponešto drugačiji način. Finalno odredište bio je srednjovjekovni bosanski kraljevski grad Bihać, a potom legendarni i silno hvaljeni rafting na magičnoj rijeci Uni. Una jedna i jedina

1

Naša mala družina, kombinirana iz Rovinja i Zagreba odlučila je susresti se na pola puta između ta dva grada i zabasati u susjednu Bosnu i Hercegovinu, točnije u srednjovjekovni kraljevski grad Bihać, koji, naučili smo na satovima zemljopisa, leži na rijeci Uni.

2

Upravo ta modrozelena rijeka poznata je po nizu slapova i smatra se idealnim mjestom za rafting, što su mještani već odavno primijetili i naumili se ozbiljnije pozabaviti tim poslom.

3

Svakako, odmah treba naglasiti, da se bijeg s užarenog gradskog asfalta može brzo organizirati, a jednako tako brzo, uz pomoć www.unarafting.net, valja dogovoriti i prekrasan aktivan odmor. Takav vid upražnjavanja vremena posebno je pogodan u ove vrele dana budući je Bosna trenutno klimatski povoljnija. Ipak imajte na umu da se najveća gužva na Uni, naravno, stvori petkom i subotom navečer.

4

Goste dočekuje jedan sjajan lik – domaćin Vanja, a odmah je spremno i piće dobrodošlice, a potom i zbilja obilna večera, što je već, uz dobro društvo, dovoljna garancija za ugodnu večer u kojoj će vam zatrebati i nešto dugih rukava.

5

Ujutro vas čeka kafica i nešto laganiji doručak, te temeljito pripremanje za konačni susret s Unom, a potom i finalno oduševljenje ljepotom krajolika. Sam rafting obično traje oko četiri sata koja prođu kao tren, a da je stvarno prošlo toliko vremena shvatit ćete tek po apetitu pri ručku.

6

I Car legne dok se ručak slegne, a kad se ručak slegao vrijeme je za tužni povratak kućama. Ukoliko vas je ovakav vid odmora zainteresirao, onda znajte da sve ispričano stoji tek 420 kuna, što je cifra koja se vrlo lako može potrošiti sa samo jednim noćnim izlaskom u grad.

7

Pa sad odlučite

8